Een BHV cursus maakt jouw bedrijf makkelijk veiliger

Een BHV cursus volgen en/of laten geven aan jouw werknemers is een gemakkelijke manier om te voldoen aan de eisen die er vanuit de Arbowet worden gesteld aan de veiligheid in jouw bedrijf. De cursus wordt geheel verzorgd door de bedrijven die deze aanbieden, inclusief lesmateriaal, examen en certificaat of safetycard. Je kunt zelf bijvoorbeeld eerst de opleiding bedrijfshulpverlening volgen, daarna de opleiding ploegleider en vervolgens de opleiding tot hoofd bedrijfshulpverlening operationeel en/of strategisch of een andere werknemer deze opleidingen laten volgen. Daarna kun je andere werknemers laten opleiden.

Basisvaardigheden en maatwerk

In ieder geval leren de deelnemers de basisvaardigheden waarmee zij goed om kunnen gaan met brand, de noodzaak tot ontruiming, ongevallen en de communicatie met professionele hulpdiensten. Maar indien gewenst kan er door de aanbieders soms ook maatwerk worden geboden wat betreft de inhoud van de opleiding. De deelnemers krijgen een combinatie van theorie en praktijk en moeten een examen maken. Zodra de deelnemers hun certificaat hebben, zijn zij verantwoordelijk om hulp te verlenen indien er een ongeval of noodsituatie plaatsvindt.

Kosten besparen

De kosten van een cursus bedrijfshulpverlening kunnen erg verschillen. Bedenk dus van tevoren welke punten voor jou het meest belangrijk zijn. Je kunt jouw werknemers naar een externe locatie laten komen als je op de kosten wilt besparen. Sommige bedrijven bieden ook nog voordelige last-minute kortingen aan. Indien de trainers dit aanbieden kunnen zij ook zelf naar het bedrijf komen zodat de opleiding nog realistischer is en de werknemers gewoon op dezelfde plaats kunnen blijven en geen reistijd kwijt zijn.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.