Voor een avontuurlijke belevenis ga je naar het Kröller-müller museum!

Het Kröller-müller museum is een prachtige en avontuurlijke museum waar de kunstwerken van René Lalique en Jan Toorop worden tentoongesteld. Kröller-müller museum is een museum gelegen in de achterhoek die elke jaar veel gasten verwelkomt. Het Kröller-müller museum museum is geschikt voor jong en oud en trekt veel aandacht bij de studenten.

Wie was René Lalique?

René Lalique was een kunstenaar die leefde van 1860 tot 1945, de meeste kunstwerken van René Lalique zijn gemaakt in de periode van art nouveau. Hiermee heeft René Lalique Frankrijk goed vertegenwoordigt met zijn kunst.Hij is een echte kunstenaar, zijn specialiteiten waren juwelen en glaswerk, hij zou ongeacht ook andere kunst kunnen maken maar daar heeft hij zich helaas nooit aan gewaagd. René Lalique heeft de bijnaam Da Vinci onder de juwelen. Iedereen weet wie Leonardo Da Vinci is.

Wie was Jan Toorop?

Jan Toorop is een kunstenaar die in de periode van 1858 tot 1928 leefde. Zijn specialiteit was beeldende kunst, hierin was hij de beste kunstenaar van Nederland! Misschien wel de beste kunstenaar van de wereld. Jan Toorop had waarschijnlijk nog veel meer soorten kunst naar zijn hand kunnen zetten, helaas heeft hij dat nooit gedaan en zullen wij er dus nooit achter komen. Jan Toorop is zonder meer een grote kunstenaar en een uitstekende inspiratiebron voor jong en oud.

De omgeving van het Museum

Na het bezoek aan het Kröller-müller museum is het een echte aanrader om eens een wandeling te maken door het nabijgelegen Doesburg. Doesburg is een hanzestad met een prachtige haven en een authentieke binnenstad. Het is dus zeker een aanrader om hier eens te gaan kijken. In de binnenstad kunt u genieten van de gezellige maar toch authentieke binnenstad. Wanneer u de stad heeft gezien is het ook een echt een aanrader om de haven en de kade van Doesburg eens te bekijken.

Reacties zijn gesloten.