Waarvoor is de E-sigaret?

Een E-sigaret is een elektrische sigaret. Het is een alternatief voor sigaretten met tabak. Maar het is niet de bedoeling dat je zomaar overstapt van een gewone sigaret naar een elektrische sigaret. Het doel van de E-sigaret is dat je uiteindelijk helemaal stopt met roken. Je gebruikt hem dus maar tijdelijk. Dat kan een flinke uitdaging zijn, maar in de praktijk blijkt dat de meeste verstokte rokers binnen een jaar helemaal kunnen stoppen. De voorwaarde is dat je daar zelf wel helemaal achter moet staan. Want het belangrijkste ingrediënt om te stoppen met roken is motivatie.

Gezondheidsschade door de E-sigaret

De gezondheidsschade door gewone sigaretten is groter dan de schade die door de E-sigaret wordt veroorzaakt. Hoe groot de schade is hangt af van de concentratie nicotine in de vloeistof waarmee de E-sigaret wordt gevuld. Over het algemeen kan worden gezegd dat de schade minder groot is dan van een gewone sigaret. Desondanks wordt afgeraden om over te stappen naar elektrisch roken als je toch niet van plan bent om helemaal te stoppen. Als je geen roker bent is het al helemaal geen goed idee om elektrisch te gaan roken. De kans is dan groot dat je uiteindelijk overschakelt naar gewone sigaretten.

Hulp bij het stoppen met roken

De E-smokewinkel verkoopt de E-sigaret bij voorkeur alleen aan mensen die al roken en daarmee willen stoppen. Dat wordt op allerlei manieren actief ondersteund. De winkel heeft een eigen app ontwikkeld om je bij het stoppen met roken te begeleiden. De app zorgt voor motivatie, geeft aanmoedigingen en is een monitor voor je gezondheid. Ook heeft de E-smokewinkel een stappenplan ontwikkeld. Zware rokers kunnen door dat plan te volgen in ongeveer een jaar helemaal van het roken af komen. Dan hebben ze ook de E-sigaret niet meer nodig.

Reacties zijn gesloten.