Wat zijn vervangers voor de gewone sigaret

We weten inmiddels allemaal dat roken ongezond is. De nicotine maakt ons verslaafd en tasten je longen en gezondheid aan. Aangezien roken erg verslavend is, is het voor veel mensen lastig om hier vanaf te komen. Hoewel de één gebaat is bij het abrupt stoppen, heeft de ander meer aan het langzaam afbouwen. Veel mensen proberen dan eerst de sigaret te vervangen, zodat zij hun gewenning kunnen afleren. Maar wat zijn nu precies vervangers voor de gewone sigaret? Je leest het hier!

Shisha pen

De shisha pen is een nog vrij onbekend product. Deze shisha pen kan de eerste stap zijn bij het vervangen van gewone tabak in sigaretten, aangezien deze gevuld is met vloeistof. Het is in principe een verdamper in de vorm van een pen in allerlei kleuren. De vloeistof in de pen is verkrijgbaar in verschillende smaakjes. Deze vloeistof kun je kopen mét of zonder nicotine. Als je kiest voor een vloeistof zonder nicotine, zal dit dus minder schadelijk zijn voor je gezondheid en kun je het roken afbouwen. Er zijn inmiddels al veel mensen gestopt met roken met behulp van een shisha pen.

E-sigaret

Dit is een wat bekendere variant van de vervangers van sigaretten, de elektronische sigaret. Deze elektronische sigaret wordt ook wel een E-smoker genoemd. In principe werkt dit hetzelfde als een shisha pen. Deze elektronische sigaret bevat ook een vloeistof, waarvan je de damp moet inademen. Aangezien er geen tabak verbrandt wordt, is dit dus ook een goede vervanger voor de traditionele sigaret. Hierdoor krijg je ook niet alle schadelijke stoffen binnen. De vloeistof van een e-sigaret gaat hiernaast lang mee en daardoor zul je dus ook geld besparen. Het nadeel van de e-sigaret is dat hier wel vaak nicotine in zit. Let dus goed op welke vloeistof je koopt!

Reacties zijn gesloten.