Persoonlijk receptieboek bij een uitvaart

Je zou er misschien niet gelijk aan denken om een digitaal gastenboek te laten maken tijdens een uitvaart. Maar toch kan het een erg mooie manier zijn om iemand de gelegenheid te geven een blijvende persoonlijke boodschap voor jou en je nabestaanden achter te laten. Vaak is de dag van de uitvaart of de avond van de condoleance vol met gasten en handen schudden. De vele woorden die gezegd worden kunnen gemakkelijk langs de verdrietige nabestaanden heen gaan.

 Videozuil niet alleen voor bruiloft

Een digitaal gastenboek, zodat alle persoonlijke boodschappen bewaard blijven en teruggekeken kunnen worden, kan gemaakt worden door het gebruik van een videozuil. Het wordt ook wel eens een trouwzuil genoemd, omdat deze videozuilen vaak bij een huwelijk ingezet worden. Toch is het zeker weten heel waardevol om een videozuil te huren en te plaatsen bij een uitvaart, zoals tijdens een condoleance. Bij iGuestbook worden zuilen verhuurd en heeft men positieve ervaringen met het gebruik van een videozuil tijdens verdrietige levensgebeurtenissen.

 Het is een vrijblijvende keuze

Het is belangrijk om te weten en te communiceren dat het gebruiken van de videozuil vrijblijvend is. Dus als de belangstellenden het niet zien zitten om persoonlijke woorden achter te laten via een video, ze het niet verplicht zijn om te doen. Het is misschien nog ongebruikelijk, maar zeker geen taboe. En vrijwillig gebruiken moet helder zijn. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een achtergrondtekst verduidelijking geven.

 Videoboodschappen van blijvende waarde

Op de dag zelf zullen er veel gezichten en woorden voorbij komen. Door alle emoties zal het moeilijk zijn om voldoende aandacht voor iedereens boodschappen te hebben. Alle belangstellenden willen je sterkte wensen. Om ze hiervoor een extra gelegenheid te geven, zou je ervoor kunnen kiezen om een videozuil te plaatsen. Bijvoorbeeld in plaats van een papieren gastenboek, waar meestal enkel naam en adres in genoteerd worden.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.