Wat is vitaliteit?

Wat is vitaliteit en wat kan je eraan doen om dit optimaal te houden? Na een lange dag werken wil je niets liever dan even ontspannen op de bank. Je dommelt weg vanwege het feit dat je s’nachts ook al slecht hebt geslapen. Vervolgens schrik je wakker en besef jij je dat je nog moet eten. Een snelle hap zorgt ervoor dat jij voldoening hebt en je weer op de bank kunt zitten.

Wat is vitaliteit

Je begrijpt natuurlijk wel dat dit geen goede optimale werkwijze is van het leven. Eigenlijk begint het al bij het voldoende kunnen slapen in de nacht. Wanneer jij hiervoor zorgt, dan zul je merken dat je overdag meer gerust bent en beter kunt concentreren. Probeer er dus voor te zorgen dat je rond hetzelfde tijdstip naar bed gaat voor voldoende rust. Dit houdt dus in dat jij een soort van routine moet gaan opbouwen. Lijkt lastig, maar niets is minder waar! Sterker nog, jouw lichaam gaat er enorm snel aan wennen en daar kan jij weer van profiteren.

Vitaliteit zoals het hoort

Wat is vitaliteit

Zodra jij jouw nachtrust in orde hebt kan je verder werken aan de volgende taak. Het belangrijkste hiervan is om tijdens het werk voldoende rust te nemen tijdens de pauze. Ga bijvoorbeeld een wandeling maken in de pauze, of haal wat te drinken in het koffiehok. Uiteindelijk zul je merken dat, zodra jij niet meer achter de computer zit, jij jezelf een stuk uitgeruster voelt. Nu weet jij goed hoe dat jij vitaliteit optimaal kunt houden. Ongeacht of dat dit thuis of op het werk is!

Reacties zijn gesloten.